Dark Mode On / Off

Време е за уиски!

 Време е за уиски! 🙂
Подразбрали сте предполагам, че скоро някой ще спечели красавицата от снимката. Какъв е поводът? В изминалите месеци, мога да кажа и години, наложих една интересна практика да отбелязвам важните за блога събития не само с картинки във Фейсбук, но и с организирането на игри с награди. И тъй като аз пиша за уиски е резонно да ви изненадам с бутилка с вкусна течност. 

 Събраха се няколко събития, които си струват да бъдат отбелязани: блогът Храм на уискито навърши две години преди месец и половина, общността ни във Фейсбук надхвърли 5000 човека, а прочитанията на съдържанието на проекта за ревюта на уиски ще достигне 100 000 всеки момент. Отделно от това, статиите наближават 400, което си е сериозна бройка. Четири важни за мен постижения, постигнати благодарение и на вашата подкрепа. Затова реших да ви спретна едно празнично събитие. Колебаех се кое уиски да бъде в центъра му, но тъй като миналата седмица опитах чудесния Redbreast 12 y.o. cask strength single pot still whiskey /цъкни ме :)/ именно той ми се стори подходящ за спечелване от някой от вас. Потърсих съдействие от приятелите от Перно Рикар България и след няколко дни красивата зелена бутилка се озова на бюрото пред мен. Но не за дълго – на 13.03.2016г. се каня да я подаря на някого от вас.

 Как ще процедираме? 
Първо, за да участвате трябва да сте пълнолетни. Все пак предмет на играта е алкохол.
Второ, трябва да участвате в играта, давайки правилен отговор на въпроса „Какво означава името Redbreast или с какво се асоциира„?
Трето, отговорът си трябва да дадете под тази статия, когато я споделя във Фейсбук, в профила на блога Храм на уискито и именно под нея трябва да оставите своя коментар.
Четвърто, играта започва от днес, 01.03.2016г. и продължава до 12.03.2016г. На 13.03.2016г., чрез сайт за произволно генериране на номера, ще определя победителя. Списъкът с всички участници ще включва правилно отговорилите и всеки ще получи номер в него, съобразно поредността на своя коментар във Фейсбук.
Пето, след като изтегля победителя ще го оповестя отново във Фейсбук, прилагайки снимки, а по възможност и клип от жребия. 
Шесто, победителят ще има седем дни да се свърже с мен /чрез съобщение във Фейсбук/ и да ми предостави офис на Еконт, до който да изпратя бутилката за моя сметка. Освен печелившия ще изтегля и две „резерви“, които биха могли да спечелят бутилката ако не последва отговор/ активност от спечелилия.
Седмо, късметлията получава бутилката си, разполага се удобно и `и се наслаждава. Моят съвет е да го направи разумно, без да прекалява, разреждайки с капки минерална вода близо 60-градусовата благинка, без да ползва лед, кола, лимонада или боза. Но това е само препоръка. 

 За осмо не се сещам. Успех, тя ви чака! 


П.С. Щях да забравя – съветвам ви да хвърлите едно око на линкa с името на уискито, поместен по-горе. Може би ще откриете полезна информация. 😉

4 Comments

  1. Redbreast- означава червеношийка, а наименованието на уискито се асоциира с председателя на "Gilbey", който бил запален орнитолог.

  2. Името си уискито получава от Директора на "Gilbey", който бил запален орнитолог. Той дава имената на птици на три уискита: чинка, жълта и червеношийка. Именно червеношийка означава в превод името на това уиски. Твърди се, че е избрал това наименование, защото тази птица населява земите в Ирландия и успява да оцелее, въпреки студа и влагата. Всъщност, уискито се произвежда от неузрял ечемик и вкуса се допълва от този на медните казани като характерна особеност е това че въобще не се разрежда, а всъщност се бутилира директно с градуса, който е получило при отлежаването в бъчвата. Неслучайно и бутилката е зелена – цвета на Ирландия и цвета на незрелия ечемик. Точно, защото производството на това уиски е започнало в Ирландия и от ирландци, то носи всички символи на тази страна. Според легендите, червеношийката е птица, която иска да умре, когато страда от любов. Тя носи страстта на Ирландия и непокорния дух на зелените поля, когато духа вятър. Затова Директорът на "Gilbey" избира името на точно тази птица за име на това горещо и силно уиски…

  3. Името си уискито получава от Директора на "Gilbey", който бил запален орнитолог. Той дава имената на птици на три уискита: чинка, жълта и червеношийка. Именно червеношийка означава в превод името на това уиски. Твърди се, че е избрал това наименование, защото тази птица населява земите в Ирландия и успява да оцелее, въпреки студа и влагата. Всъщност, уискито се произвежда от неузрял ечемик и вкуса се допълва от този на медните казани като характерна особеност е това че въобще не се разрежда, а всъщност се бутилира директно с градуса, който е получило при отлежаването в бъчвата. Неслучайно и бутилката е зелена – цвета на Ирландия и цвета на незрелия ечемик. Точно, защото производството на това уиски е започнало в Ирландия и от ирландци, то носи всички символи на тази страна. Според легендите, червеношийката е птица, която иска да умре, когато страда от любов. Тя носи страстта на Ирландия и непокорния дух на зелените поля, когато духа вятър. Затова Директорът на "Gilbey" избира името на точно тази птица за име на това горещо и силно уиски…

  4. Whiskeytemple_Vladimir

    Здравейте! Статията е споделена във Фейсбук профила на Whiskeytemple и там трябва да оставите отговора си, ако желаете да участвате в играта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Препоръчани статии