Dark Mode On / Off

Спечели Glenfiddich Solera Vat 15 y.o. single malt whisky

 Неусетно статиите в блога растат. Страстта и любовта, която изпитвам към уискито като напитка и като един неоткрит светоглед подхранват творческия ми локомотив, движещ се сред преспите от малц и други зърнени култури. И цялата тази мъдрост я сътворих на трезва глава. Не оставайте с грешна представа, моля ви. Като казвам, че обичам уиски имам предвид, че се наслаждавам на компанията му в малки количества. Не го ползвам за вдъхновител или заместител на положителни емоции. Днес обаче съм особено радостен, тъй като пиша една по-специална статия – тази, в която ще представя правилата за трвтата поред организирана игра от Храма на уискито, в която наградата този път е 15-годишният Гленфидих /знам, че е по-коректно да се произнася ГленфидиК, но с „х“ ми звучи по-добре/.

 Преди няколко дни написах статия N 200 в блога. Отдавна се чудех как да отбележа повода и ми хрумна идеята да потърся съдействието на приятелите от Трансимпорт, вносители на различни видове алкохол, един от който е и Glenfiddich. И слава на Зукърбърг – след няколко съобщения и разменена кореспонденция с Калоян /посланик на Grant` s и едновременно част от екипа на компанията/ идеята ми получи зелена светлина. Съдействието беше добре дошло, тъй като каквото и да си говорим – пътят, по който съм поел изисква солиден ресурс, който не винаги мога да отделя. От около месец обмислях идеята за провеждането на игра с подарък бутилка малцово уиски и ето че то вече е при мен. Но не за дълго. Голямата бутилка от снимката – Glenfiddich 15 y.o. single malt whisky е предназначена за един от вас, приятели.
 В предишните игри регламентът изискваше алтернативно коментиране или споделяне във ФБ на съответния пост. Като споменах предишните игри ще вметна, че първата награда, която някой от вас получи бе Johnnie Walker Blue Label blended whisky 0.200 ml., а втората, по случай първата година на блога – Dalmore 12 y.o. single malt whisky. Сега обаче реших да променя правилата като ги „усложня“. Относително казано. Идеята ми този път е следната: тъй като вече отдавна сме заедно, поне с повечето от вас, а с другите тепърва се опознаваме, но пък знам, че ще могат да се справят с условието, реших да поставя препятствие пред спечелването на шишока. Ето го и него:

 – Кой е основател на дестилерията на Glenfiddich? 


 Въпросът не е с повишена трудност. По-скоро с повишена „вкусност“. 🙂  Възможни отговори няма да давам. Не сме на изпит и ползването на „пищови“ е позволено /подсказка: проверете ревюто ми на Glenfiddich 15 y.o., налично на линка по-долу – ще ви спести търсенето из Гугъл/. 😀 
Къде следва да дадете своя отговор? 
Тази статия веднага я споделям в профила на Whiskeytemple във Фейсбук. Под нея трябва да дадете своето предположение. Във финалния жребий участват всички с правилен отговор, като победителят ще бъде определен с познатия ни сайт за произволно генериране на числа. Участниците ще подредя по номера съобразно поредността на отговорите им, след което сайтът ще определи победителя.
 Играта започва от днес – 08.07.2015г. и продължава до петък, 17.07.2015г., включително. На 18.07.2015г. ще определя победителя, както и двама подвластника, след което в рамките на седмица ще трябва да се свърже с мен, за да ми предостави адрес на офис на Еконт, до който ще изпратя бутилката. Ако в тези седем дни не установим контакт за победител определям първата „резерва“. И следва същата процедура. До момента няма подобен случай, но прецеденти не са изключени.
 Тук пък съм поместил моето ревю на Glenfiddich 15 Solera Vat, което може да прочетете, за да научите повечко за това уинкално уиски /не обичам подобни епитети, но това наистина мисля няма аналог сред другите детилати, което го прави строго индивидуално и в този смисъл – уникално/. Освен инфо за напитката ще откриете и бележките ми за вкусовите му качества, които ми се струват добър ориентир за тези от вас, които не са го пробвали, но имат това желание.
 В раздела „Дестилериите А-К“ може да научите повече за любимите дестилерии и да откриете списък на техните подукти, които вече съм дегустирал.
  Това е от мен засега.

 Успех, приятели! 🙂
 Качество преди количество! 
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Препоръчани статии