Dark Mode On / Off
Dewar`s white label
 
 След началното разочарование дойде ред и на скоч от по-ниския сегмент – Dewar`s white label, който до момента не бях опитвал. Отново се придържам към изпитаната рецепта – пробвам нещо ново в мини форма – старото си идва в голям „пакет“. Бутилката не е нищо особено – пластмасова е и създава начално впечатление за „евтинджос“. Цветът е рехав, напомнящ тънък златен лист или бледо-жълто есенно листо…
Аромат /нос/ – почти незабележим. И преди да разруша надеждите ви да отдам заслуженото на вкуса. Мога да го окачествя като „нежен“, приятно топлещ устатата и гърлото. Ясно е, че трудно може да се избяга от спиртната нотка, но тук тя е притъпена и е сведена до минимум. Останах приятно изненадан от него – бледият цвят като че ли дойде да подчертае приятния вкус, „прозрачния“ вкус на уискито. Послевкусът донесе спомен за мед и плод, аз го оприличих на круша, но бе нетраен и бързо „отлетя“, което ме тласна към нова глътка. 
Оценка: 3,1/6. Струва си цената, която за 0,700 мл. гравитира около 24-27 лв. Бих повторил.
 П.С. Не забравяйте, че истинският дух на уискито е скрит в няколкото капки вода, които следва да добавите към него, а не в буците лед.  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Препоръчани статии